Solcellsbatteri: 3 anledningar för villaägare att investera batterier

Solcellsbatteri gör att den solel som man inte använder under de timmar som solen är uppe kan lagras och användas under kvällen och natten då solcellerna inte producerar någon solel.

1️⃣ Med ett solcellsbatteri kan du producerar din egen solel och lagra överskottselen för att använda den till exempel på kvällen och natten.

2️⃣ Att köpa solceller och batterier samtidigt minskar investeringskostnaden för köp och installation. Genom att utnyttja det gröna skatteavdraget (förmånligt när du köper solceller och batterier samtidigt) kan du sänka dina kostnader.

3️⃣ Batterier ger trygghet i backup-lösningen som gör att de nödvändigaste funktionerna (t ex kyl och frys) i hemmet fortsätter att fungera vid ett strömavbrott.

▶︎ Fler husägare väljer att skaffa batterier till sina solceller

 

Med en backup-lösning slipper du oroa dig för strömavbrott

Det kan vara smart att skaffa en backup-lösning och slippa oroa sig vid elavbrott. Skulle elen försvinna kopplar backup-lösningen automatiskt bort din solcellsanläggning från elnätet och ser till att ditt solcellsbatteri tryggar elförsörjningen till några av hemmets viktigaste funktioner (kyl, frys, bredband och lampor).

  • ? Slipp oroa dig vid strömavbrott​
  • ? Kopplas automatiskt på vid strömavbrott
  • ? Trygga elförsörjningen till hemmets viktigaste funktioner​