Snart sänks priset på solpaneler för att stimulera en storskalig utbyggnad av solenergin

Äntligen har EU ministrarna beslutat att reformera momssatsen.

Äntligen har EU ministrarna beslutat att reformera momssatsen. Efter flera år av heta diskussioner mellan medlemsländerna har man nått några förslag angående skattelagstiftningen. Syftet är att stimulera en storskalig utbyggnad av solenergin.

Paolo Gentiloni är EU kommissionären med ansvar för ekonomiska frågor välkomnade i höstas dessa förändringar och beskrev dem som en julklapp för hela Eu. Syftet med dessa reformer är att bygga en grönare, mer digital och mer motståndskraftig europeisk ekonomi.

Det verkar som att den tuffa verkligheten har fått EU ministrarna att titta på olika attraktiva lösningar för att stimulera utbyggnad av fler solcellsinstallationer genom att sänka momsen på solpaneler. Förutom den ökade efterfrågan på energi verkar att det förekommer en motivation att locka fler privatpersoner att investera i solenergi och därmed skaffa miljömässiga vinster samt minska sårbarheten för dem upprepade höga elpriserna.

Dessa reformer omfatta utrustningar för hälsa vissa tjänster och husrenoveringar som bidrar till minskad växthuseffekt och därmed uppnå unionens klimatmål.

De nya reformerna som kommer att godkännas av EU parlamentet kommer att sänka momsen ner till 0 – 5 procent.

Dessa reformer blir lag när EU parlamentet diskuterar de olika aspekterna och förhoppningsvis godkänner dem och rättar de olika bristerna i energipolitiken och därmed minska kostnaderna för solpaneler.