Sion – bilen som laddar sig själv

En tysk start-up är i slutskedet av att utveckla ett laddningssystem för ett helelektriskt fordon med solpaneler för att ladda batteriet medan du kör. Sono-motors säger att Sion-bilen kan laddas från konventionella eluttag, solenergi eller andra Sions.

Fordonet har 330 solceller integrerade på motorhuven, sidodörrarna och taket. Det betyder att du kan ladda den medan du kör.

En nackdel kommer att vara att Sion bara kommer i en färg – svart. Det är så att solpanelerna fungerar.

Sion har redan cirka 5 000 beställningar. Det kommer att kosta runt 16 000 euro utan batteri som kan köpas för 4 000 euro extra.

Kategori: Solenergi

Relatede artiklar

Solceller: Solcellsmarknaden blir allt hetare

Solceller: Solcellsmarknaden blir allt hetare

Sverige har en idealisk plats och optimala förutsättningar för solcellsanläggningar med hög produktion och effektivitet. Det finns potential att uppnå minst 30 TWh solenergi fram till 2030 och stärka Sveriges konkurrenskraft och hållbarhet.

Polens nya energistrategi

Polens nya energistrategi

Polen har gjort stora framsteg genom energistrategi som fokuserar på att ställa om från kol till förnybara energikällor för att skapa ett ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbart energisystem.

Satelliter blir framtidens energilösning

Satelliter blir framtidens energilösning

Rymdbaserade solpaneler kan vara framtidens lösning på Europas energiproblem. ESA:s projekt Solaris undersöker möjligheten att placera satelliter med solpaneler i geostationär bana för att generera solenergi och skicka den till jorden via mikrovågor.