Bentley motors bygger Storbritanniens största solcellsdrivna parkeringsplats

Bentley motors har meddelat denna vecka att de kommer att ta ett mer hållbart tillvägagångssätt för tillverkning. Lyxbilsföretaget firar sitt hundraårsjubileum genom att se till att 100 % av elen som används i dess fabrikshuvudkontor i Crewe är godkänd för solenergi eller grön energi.

Genom att installera 10 000 solpaneler som genererar 2,7 megawatt ström siktar Bentley på att minska sina nivåer av CO2 med 3 300 ton per år. Den nya installationen som tillkännagavs den 1 maj är en betydande investering för bilföretaget, som omfattar 1 378 parkeringsplatser, eller motsvarande två fotbollsplaner. Efter att redan ha installerat betydande 20 815 solpaneler på fabrikstaket 2013 genererar Bentleys huvudkontor i Crewe nu kumulativt 7,7 megawatt solenergi. Bentley hävdar nu stolt att ha installerat Storbritanniens största solcellsdrivna bilhamn någonsin.

“Vi fortsätter att fokusera på nya initiativ som stärker vårt engagemang för miljön, oavsett om det handlar om att introducera alternativa drivlinor i framtida modeller, eller vårt prisbelönta arbete för att minska vår fabriks miljöpåverkan.

”Denna solcellsinstallation är ytterligare ett exempel på hur vi kan göra vår fabrik mer hållbar genom att använda teknisk innovation. Detta hjälper oss att producera extraordinära bilar med ansvarsfulla material på ett effektivt sätt, samtidigt som vi ständigt strävar efter att minska företagets miljöpåverkan.”

Du kommer att bli glad att veta att Bentley inte är den enda lyxbilstillverkaren som tar hållbarhet på större allvar. Rolls-Royce-fabriken, som ligger i hjärtat av South Downs nationalpark, skapades också för att påverka miljön så lite som möjligt. Designern Sir Nicholas Grimshaw, känd för sitt engagemang i Eden-projektet i Cornwall, tänker på hållbarhet i varje detalj av sitt arbete – från byggmaterial och metoder, till landskapsarkitektur och produktionsprocesser.

I ljuset av den brittiska regeringens officiella rådgivare som uppmanar landet att minska utsläppen av växthusgaser till noll till 2050, accelererar både Bentley och Rolls-Royce verkligen i rätt riktning mot detta mål.

Kategori: Solenergi

Relatede artiklar

Solceller: Solcellsmarknaden blir allt hetare

Solceller: Solcellsmarknaden blir allt hetare

Sverige har en idealisk plats och optimala förutsättningar för solcellsanläggningar med hög produktion och effektivitet. Det finns potential att uppnå minst 30 TWh solenergi fram till 2030 och stärka Sveriges konkurrenskraft och hållbarhet.

Polens nya energistrategi

Polens nya energistrategi

Polen har gjort stora framsteg genom energistrategi som fokuserar på att ställa om från kol till förnybara energikällor för att skapa ett ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbart energisystem.

Satelliter blir framtidens energilösning

Satelliter blir framtidens energilösning

Rymdbaserade solpaneler kan vara framtidens lösning på Europas energiproblem. ESA:s projekt Solaris undersöker möjligheten att placera satelliter med solpaneler i geostationär bana för att generera solenergi och skicka den till jorden via mikrovågor.