Vad ingår i ett solcellspaket?

Vad ingår i ett solcellspaket? Din solcellsinstallatör hjälper dig med allt från planering till att du producerar din egen el. Tillsammans med en solcellsexpert sätter du ihop ett solcellspaket efter dina önskemål och möjligheter. Därefter designar och installerar du en anläggning som ger dig så mycket solenergi som möjligt för pengarna.

Detta ingår i ett sollcellspaket

◼︎ Skräddarsydd design av din solcellsanläggning
◼︎ Solpaneler av högsta kvalitet
◼︎ Växelriktare som ger optimal effekt
◼︎ Takfästen anpassade för ditt tak
◼︎ Professionell installation av utbildade installatörer
◼︎ Möjlighet att följa din elproduktion via en app

Men du kan även köpa till följande:

◼︎ Solcellsbatteri för att bli mer självförsörjande på el
◼︎ Smartmeter för att kunna se din elförsäljning och elkonsumtion

Så mycket kostar en normalstor solcellsanläggning

En vanlig solcellsanläggning kostar runt 120 000 kr. Vad kostnaden blir för just ditt tak beror på hur stort det är och hur avancerad design och optimering det kräver.

En normalstor anläggningen producerar cirka 13 000 kWh/år. Hur mycket du kan spara beror på hur mycket just din anläggning producerar. Du kan räkna med att minska dina elräkningar med minst en tredjedel. Dessutom får du betalt för och får göra skatteavdrag på den överskottsel som går ut på elnätet.

Vad innebär att solpaneler är anpassade för nordiskt klimat?

Solpaneler för nordiskt klimat ska helst klara av tuffa testkrav när det kommer fukt och regn samt snö- och vindbelastning. När solcellsexpert designar din solcellsanläggning räknar experten också på att den ska hålla för såväl höststormar som snörika vintrar.

Med en backup-lösning slipper du oroa dig för strömavbrott

Det kan vara smart att skaffa en backup-lösning och slippa oroa sig vid elavbrott. Skulle elen försvinna kopplar backup-lösningen automatiskt bort din solcellsanläggning från elnätet och ser till att ditt solcellsbatteri tryggar elförsörjningen till några av hemmets viktigaste funktioner (kyl, frys, bredband och lampor).

  • 🔋 Slipp oroa dig vid strömavbrott​
  • 🔋 Kopplas automatiskt på vid strömavbrott
  • 🔋 Trygga elförsörjningen till hemmets viktigaste funktioner​